maanantai 6. elokuuta 2012

"Sadon" ja "korjuuta"

Eilen söin oman maan nauriin. Sen ainoan syötävän kokoiseksi kasvaneen. Vaikka ei ollut iso sekään. Eikä kaunis. Vaikka laulussa ennen laulettiin "tyttö on kaunis kuin palonauris". Vaikken mikään tyttönen enää olekaan, en tahtoisi itseäni verrattavan tähän yksilöön:


 Osaisikohan joku kertoa, mistä on uupelos, kun nauriin kuori jää nuon kurtuullensa?
Vielä toinen kuva mittakaavan kanssa. Tuollaisille halkeamillekin on olemassa jokin selitys, jota en nyt muista. Makoosihin paloohin nauriini kuitenkin meni.

Tänään päätin jalostaa jääkaappiin nahistumaan jääneeet punajuuret kasvisborssiksi. Hain pihalta lipstikkaa ja persiljaa mausteeksi, revin onnettomat punajuureni ylös ja taitoin suurimman (?!) kaalinkeräni keittoa varten. Punajuurissa (noin 4 kipaletta) oli syötäväksi vain naatit ja yhdessä puolen peukalon mittainen juuri, jonka kuorin joukkoon. Oman maan pottuja en sentään vielä raaskinut alkaa kaivaa, kun jääkaapissa oli kaupasta haettuja. Tässä se minun kaalisatoni mittakaavan kera:



Olen minä jo muutaman herneenpalonkin napsaissut auki, pari kesäkurpitsapienokaista raastanut salaattiin, ja Millanilta saadusta kirsikkatomaatista voisi jo kypsiä maistella myös. Pieni on kaunista, onhan?

3 kommenttia:

  1. On on, pieni on kaunista! Ja monasti myös maukkaampaakin. Hernepellon ajelen tässä aika usein, et usko, miten mun tekee mieli mennä sinne, palkoilemaan! Vai on tuollainen laulu ollut olemassa, heh. Ei oisi kyllä mukava, jos verrattaisiin nauriiseen, jos ei lahnaankaan.

    VastaaPoista
  2. Ihmeen kauniin kaalin olet saanut kasvamaan. Minä en keräkaalia uskalla kokeillakaan. On niin paljon etanoita ja niukkaravinteinen maa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kannustuksesta, Vilukissi ja Millan. Etanoista puheen ollen, löysin tänään yhden hiuksistani :(

    VastaaPoista