torstai 9. elokuuta 2012

Orientaatioajelulla

Onkohan orientaatiolla jokin yhteys sanaan Orient? Taisipa olla, englannin sanakirjan mukaan 'orientation' tarkoittaa mm. (kirkon) itäsuuntausta (mulle tuli ensin mielleyhtymä kreikkalaiskatoliseen kirkkoon, mutta itäsuuntaus tarkoittanee kirkon rakennussuuntaa).
No niin, mä halusin alkaa jo suuntautua työn alkamista kohti. Osin siksi lähdimme miehen kanssa ajelulle. Mutta myös siksi, että kävimme katsomassa erästä tonttia matkan varrella. Myynti-ilmoituksessa toki mainittiin rehellisesti, että tontilla olevat rakennukset ovat purkukunnossa, mutta olin mä silti aika järkyttynyt. En niinkään kainaloihin asti yltävästä koko pihan ja ns. ajotien peittävästä kasvillisuudesta (nokkosta, vadelmaa ja jotain putkea enimmäkseen, sinänsä hyvä merkki, ilmeisen hyväkasvuinen plassi) kuin rakennusten sisätilojen hajusta. Myyjä kertoi puhelimessa avaimen paikan, pääsimme kurkkaamaan ulkosaunaankin. Ulkohyysissä nojasi seinään linnunpelätin, vaikka tuskin se siellä ketään pelotti punaherukoiden kimpusta. Kuollut harakka lojui liiterin jatkeena olevan kömmön lattialla. Siellä lojui myös viinapulloja, lieneekö autiotila ollut kokoontumispaikkana.
Jatkoimme hiljaisina matkaa kohti koulua. Mies jätti minut koulun pihaan, ja samalla kun kävin luokassa, mies käveli kylän halki veljensä luokse hakemaan sieltä tyttären penaalin, joka juhannuksena jäi mummolaan ja oli sieltä ajautunut tänne vähän lähemmäs. Kovasti tyttö olikin jo odotellut piirustuskyniään.
En osannut tehdä luokassa paljoakaan, mutta otin muutaman kuvan, jos saisi inspiksen, miten luokka kalustettaisiin. Laitetaanko kaikki takaisin samoille paikoilleen vai toimisiko jokin muu järjestys paremmin?
Nyt olisi hyvä mööbleerata uudelle mallille, kun siivoojat ja talonmies olivat raivanneet luokan siivousta varten. Tukipalkki, liitutaulut, verhokiskot, pistokkeet ja piano rajaavat kyllä asetteluvaihtoehtoja. Tyydyin laittelemaan jotain kirjoja ja tavaroita paikoilleen. Huomenna jatketaan.

Kotona mies  katseli talopakettien hintoja, ja totesimme, ettei taida meidän kannattaa sellaisen ostoa suunnitella. Mutta kyllä jonkun pitäisi tuo ruokoton tontti ruokota, sääliksi melkein käy naapurin kauniissa sinisessä talossa asuvaa perhettä, että tuollaista häpeäpilkkua joutuvat katselemaan.

Mutta nyt "mieleni minun tekeni, aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan" jos ei sukuvirttä, niin toisen moisia virrentapaisia kuitenkin.

PS. Oli ehkä kuitenkin onnenkantamoinen, etten autiotalon tontilla muistanut/ hoksannut ottaa kuvia...

2 kommenttia:

  1. Veikkaanpa, että seuraavien kahden vuoden aikana kiinteistöjen hinnat laskevat entisestään. Jospa teille löytyisi joku vähän parempikuntoinen, kohtuuhintainen, mutta komealla tontilla sijaitseva tupa.

    VastaaPoista
  2. Varteen otettava näkökohta. Eihän tässä muuten mitään suurta tarvetta olekaan, tuo työmatkan pituus vaan pienesti kirpaisee.

    VastaaPoista