keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Norjan reissu 2012, osa 1

Tämä matkakertomus tullee nyt pieninä annoksina, voimien mukaan, miten saan äntihin. Pääsimme liikkeelle keskiviikkona vasta yhdeksän jälkeen, joten emme päässeet kunnolla Ruotsin puolelle keskipäiväksi, kun Keminmaassa poikettiin ostoksille, matkaevästä, tuliaisia ja uusi termospullo. Ennen Kemiä olin ennättänyt hoidella puhelimessa erään hautajaisasian, soittamalla kolme puhelua, ensin edesmenneen veljelle. Juttelimme pitkään Maunon kanssa. Oli ilo kuulla hänen ääntään. Tosin jouduin pidättelemään kyyneleitäni, kun hän kertoi viime käynnistään veljensä sairasvuoteen äärellä. Saatuani Maunolta tiedon hautajaisajankohdasta ja osoitteen adressin lähetystä varten välitin tiedot tädilleni. Sitten soitin vielä siskolle ja lupasin ennen rajan ylitystä lähettää Gideonien adressin meidän perheen puolesta. Olin sen ottanut varalta följyyni kotoa. (Autossa kannattaa aina olla mukana muistoadressi... no ei sentään.) Keminmaan marketin infosta sain postimerkit ja pudotin kuoren viereiseen postilaatikkoon.
Suomenkielinen ohjelma kuului aika pitkälle Kalixin taakse, mutta aikanaan kuuluvuus katosi ja kuuntelimme vuoroin cd:itä ja vuoroin selasin Ruotsin asemia. "Guld" oli nasta asema, se soitti "oldies" -biisejä: songer du minns. Melkein kaikki mukaan otetut cd:tkin silti ehdittiin käydä läpi 2 x 1600 km:n aikana.
Vaikka meillä on nyt viime reissuilla ollut mukana navigaattorikin, niin Eurooppa-karttakirja on silti koko ajan käteni ulottuvilla. Olen kirjoittanut siihen matkojen aikana muistiin eri paikkakuntien etäisyyksiä, jotta osaan vastata, kun mies kyselee. Olen myös merkannut levähdyspaikkojen sijainteja.
Piteån jälkeen tulee Jävre-niminen kylä, jonka ICA:n luona on suosittu ja hyvä levähdyspaikka. Siistit vessat ja kaunis näköala. Ja toki kaupassa pistäydymme yleensä aina myös. Tällä kertaa mennessä ostettiin OWL:n maapähkinärinkuloita ja tullessa viimeisillä kruunuilla kaksi maple pecan wieneriä. Kruunut riittivät niihin juuri ja juuri, kun olimme löytäneet pari palautustölkkiä :)

Päätän tähän ensimmäisen osan, vaikkei päästy Jävreä pidemmälle, Haparandalta alle 200 km, kotoa nelisensataa. Kuitenkin keskiviikon aikana ajoimme kahdeksisensataa kilsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti