tiistai 19. kesäkuuta 2012

Virtuaalijuhannussiivousta

Markus Kajon mukaan ("Kettusen kannettava" 2008, s.16) virtuaali tarkoittaa muka. Sitä minäkin tarkoitan. Tähän aikaan suvenkulkua traditionaalisemmissa ja sovinnaisemmissa kodeissa lienee meneillään jonkinlaiset juhannussiivoukset. Tai ainakin ne ovat tulossa. Tai suunnitteilla. Itse kuvittelin erheellisesti, että kun valmistujaisia varten mies siivoili ja minäkin jotain ähersin, niin sittenpä ei enää juhannukseksi tarvitse. Niin sitä on ihminen joskus naiivi ja pöllö. Vaikka on ihminen.
No. Olen minäkin virtuaalialoittanut siivouksen. Koettamalla raivata erinäisiä keskeneräisiä käsitöitä pois ajelehtamasta. Vaan oikeastaan kiirehdin niitä valmiiksi ajatuksenani köörätä ne tapulikahvioon myyntiin. Vasta tuohippuolin hoksasin verhota idean siivousharhakuvitelmaan. Tässä tojiste, niinku johonaki täällä päin pruukatahan sanoa.

Nuo vihoviimeiset (vannomatta paras, tosin, värkkiä on jäljellä vieläkin...) purjeveneen kuvatukset olivat jo hetken tyrkyllä lähetysmyyjäisissä pelkkinä aplikointeina ilman tyynyliinaa, kun liinakangas loppui kesken. Vaan eivät tehneet kauppaansa. Ja sitten sain Aulikilta lisää värkkiä, joka riitti juuri kolmeen liinaan.
Kirjava tilkkukasa on nallentekele, johon kaavat pikkusiskolta saamassani kirjassa "Ompele helpot pehmolelut". Oliko helppo? Ei ollut. Mutta ohjeita prikulleen seuraamalla olen sen saanut jo korvaa vaille valmiiksi. Jämäpaloista, jopa täyte. Valmiista laitan kuvan horvin päästä.

2 kommenttia:

  1. Meinasin pitää yhden kokouksen tällä viikolla, pois alkusyksystä, mutta enpäs vaan saanut porukkaa kokoon, kun "oli juhannusviikko"...onnekseni osasin kerrankin olla hiljaa. Juhannusviikko...hiljaisen viikon olisin vielä tajunnut mutta juhannusviikko. Noh, ne siivoaa jolla on siivottavaa. Mulla ei oo. (hahahahahahh)On varmaan ihanaa, kun osaa aplikoida? Keskeneräisiä käsitöitä..huokaus...joskus tekisi mieli pudottaa ne kaikki roskapussiin ja katsoa vieläkö niiden alla oleva pöytä on vanhan vihreä. Mukavaa juhannusviikkoa, ja itte mittumaariakin, virtuaalisiivouksineen ja muutoonkin!!

    VastaaPoista
  2. Onkohan kukaan keksinyt järjestää vaihtajaisia keskeneräisille käsitöille?
    Tuo oli viisaasti ja lohduttavasti sanottu: Ne siivoaa, joilla on siivottavaa. Mä en siis siivoa, koska ei ole siivottavaa.
    Itsellesi myös mukavaa juhannusviikkoa, vaikka sitten ilman palaveria.

    VastaaPoista