torstai 5. huhtikuuta 2012

Kohti pääsiäistä

Tänä aamuna vihdoin ennätimme oppilaiden kanssa laulaa kokonaan Lasten virsikirjan laulun Kohti pääsiäistä. Aloitimme laulun opettelun laskiaisena, ja palmusunnuntaina jatkettiin. Laulun säkeistöt käyvät tiiviisti läpi otsikon mukaisesti paaston ajan ja pääsiäisviikon tapahtumat. Oppilaat lauloivat reippaasti ainakin kertosäettä "Tien me sinne tiedämme, tien me sinne käymme".
Sitten aloitimme pääsiäissiivouksen luokassa. Välillä oli kaksi tuntia liikuntaa, ruokailu ja kirjastokäynti, sitten jatkettiin siivousurakkaa. Kun se alkoi olla loppusuoralla, sain tytöt avukseni kattamaan pöytää: pöytäliinat, servetit, lasten maalaamat nimikkomukit ja tulppaanikimppu. Lapset olivatkin asettuneet valmiiksi paikoilleen sillä välin, kun kävin keittiön puolella leikkaamassa kesäkurpitsakakun viipaleiksi. Lisäksi oli tarjolla appelsiinimehua, kaakaovohvelikeksejä ja suklaamunia. Kun herkuttelu oli päässyt hyvään vauhtiin ja kakkupalat tuulensuojassa, paljastin lapsille, että kakussa oli kesäkurpitsaa. "Kylläpä tuli hiljaista", huomautti avustajani :) - ja minä jatkoin, että turha sitten ruokasalissa nyrpistellä kesäkurpitsalle, kun sitä on salaatissa, että "minä en tykkää kesäkurpitsasta"...
Sitten olikin jo pääsiäislomalle lähdön aika, hyvästelin lapset, kuten joka päivän päätteeksi ja odotin, että kaikki oli haettu. Sitten jatkoin vielä siivousta luokassa. Pitkin iltaa silmissä ovat vieläkin vilistäneet muoviset hedelmät, juustot, kalat ja kaikki muu kauppaleikin rekvisiitta.
Kotiin päästyäni olin hyvilläni, että täälläkin oli edes aloitettu siivous. Jatkoin sitä hetken omalta osaltani kunnekkas piti lähtemäni lauluharjoituksiin. Sillä välin, kun olin kiirastorstain messussa, mies oli käynyt asioillani kaupassa ja ripustanut pyykit, jotka olin laittanut koneeseen ennen kirkkoon pyöräilyä. Mutta matot eivät edelleenkään ole lattiassa (koskapa lattiaa ei ole luututtu). Herää kysymys: miksi kummassa edelleenkin siis istun tietokoneella?

Kävin vielä äsken pimeässä ottamassa kuvan ulko-oven viereen ratustelemistani pajunoksista.


Otin kuvan tulppaaneistakin, joita ostin eilen, kahden kimpun tarjous ja joista osa oli siis tänään minulla mukana koulussa.
Pojat tulivat kotiin pääsiäislomalle, mutta tytär ei luvannut ennättää opiskeluiltaan. Vaan voimmehan me käväistä häntä tervehtimässä ja viedä samalla jotain pääsiäisherkkuja.


Nyt on aika hiljentyä pääsiäisen viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti