maanantai 9. huhtikuuta 2012

Koulutusta ja kylvöä

Eilen viimein otin oksasakset kauniiseen käteeni (se on sellainen sanonta, ei tarvi virnuilla siellä!) ja menin ulos hangelle seisoskelemaan omenapuiden viereen. Pasteerailin ja katselin. Muutaman oksan uskalsin leikata omenapuista - kunhan olin jälleen kerrannut netistä tallentamani leikkuuohjeet. Täytyy muistaa toukokuussa alkaa ripustella jotain koristeita eli muita painoja perheomenapuun oksille, jotta ne alkaisivat taipua sivulle. Silä kurin kuulemma puu alkaisi tuottaa satoa pikemmin.
Eilen viimein myös kylvin money maker -tomaatteja ja koulin kirsikkatomaatteja. Aiemmin viikolla koulin jo leijonankitoja, jotka ihmeekseni suurimmaksi osaksi ovat säilyneet hengissä koulutuksestani huolimatta. Kokosin valmiiksi nippuun vielä tänä keväänä kylvöaikomani siemenet ja odottelen, että kauppa aukeaa, että voin hakea lisää multaa. Ja gladioluksien mukuloille pitäisi löytää jotain hiekkapitoista. Minullahan on nyt runsaasti niitä Millanin isoäidin alushousujen värisiä. Tuon nyt voi ymmärtää aivan väärinkin... on tämä suomen kieli niin jännää. Pitäisiköhän basilikaakin koulia? Ja mahtoiko viimetipan tomaattikylvöni hyödyttää mitään? Ja olisiko minun pitänyt ottaa kuvia omenapuista tänne nettiin, saadakseni hyviä vinkkejä, mitkä oksat vielä pitäisi poistaa tai mitä lyhentää?

2 kommenttia:

  1. Täällähän on taas vaikka mitä juttuja...mä olin tosissani lomalla pääsiäisenä, netistä lomalla. Mä en taida oikein edes ymmärtää sanaa koulia, puhumattakaan nyt mistään puiden leikkauksista. Jotkut antaa siemenille jotain kylmähoitoakin. On kyllä melkeoisen hyvä juttu,e ttei mulla oo puutarhaa eikä kyllä oikein kauniitakäsiäkään, mihin ottaa mitään vehkeitä. Mutta auringonkukan siemeniä ostin...sellaisia pikkuruisten auringonkukkien, orasnssien ymv nättien...on taas sitten siemeniä, mitä oravat voivat napostella.

    VastaaPoista
  2. En minäkään ymmärrä, miksi jo äitini puhui kouluttamisesta, kun hän siirteli kaalintaimiaan kylvöastiasta yksittäisiin purkkeihin...

    VastaaPoista