tiistai 17. huhtikuuta 2012

Musamoka

Käytin eilen illalla runsaasti aikaa tämän päivän tuntisuunnitelmien tekoon. Meillä on eskarien kanssa menossa sääntöjen omaksumisen tehokuuri, johon liittyen koetan saada heti päivän aluksi taululle kuvattua lyhyesti, mtiä milläkin tunnilla on tarkoitus tehdä. Samaan työrauhan tavoitteluun tähtää myös uusi istumajärjestys. Olin ajatellut, että ekan tunnin alkupuolella leikimme oman paikan löytämisleikkiä klassisella musiikinkuuntelulla: musiikin aikana liikutaan ympäriinsä ja kun musiikki loppuu, jokainen etsii nopeasti oman tuolinsa. No, olin ajatellut ottaa musiikiksi Lasten virsi -cd:ltä tutun laulun Kohti pääsiäistä, mutta sitten en löytänytkään cd-koteloa siltä hyllyltä, jossa sitä olen tähän asti pitänyt. Etten tuhlaisi aikaa etsiskelyyn, tempasin kaapista toisen levyn, jonka kotelon avattuani totesin, että täältähän löytyy Tshaikovskia. Mutta kas, en katsonut tarkasti numeroa, luulin vain sen olevan levyllä kakkosena, kun nimi oli toisella rivillä. Mutta olin katsonut etiketin viimeistä sivua eli viimeisiä biisejä. Kakkosena olikin jotain aivan muuta: Uriah Heep: Lady in black...
Totesin sitten ensimmäisen musiikkipaussin aikana lapsille, että ei tämä ollutkaan Tshaikovskia - ja vaihdoin tilalle Pikkumetsän lauluja -cd:n ja sieltä reippaan Huomenta-laulun.

Työpäivän jälkeen löysin sitten Lasten virretkin, hyllyn alapuolella olevasta käsinukkekorista.

2 kommenttia:

  1. Hehee..tuli sitten se musiikkikasvatuspuoli hoidettua samalla. Uriah Heep ei ollut ollenkaan huono osuma ;)

    VastaaPoista
  2. Eskareiden joukossa on yksi oppilas, jonka toisena kotikielenä on englanti, joten en senkään vuoksi tohtinut soittaa kokonaan.

    VastaaPoista