keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mettäkeikalla

Nuori Suomi on järjestänyt jälleen liikuttavan kampanjan - koululaisia liikuttavan. Kymmenen minuutin liikunnasta saa laittaa merkinnän suorituskorttiin, tavoitteena min. 12 merkintää päivää kohti. Kampanja kestää huhtikuun loppuun.
Niinpä mekin lähdimme eskareiden kanssa kävelyretkelle tänään. Aamu oli sumuinen, mutta koska ei satanut, lähdimme silti. Joka oppilas sai reppuunsa kuivan koivuhalon ja muovimukin, mikäli oli unohtanut ottaa kotoa oman mukin. Minun repussani oli puukko, tikut sekä 4,5 litraa mehua pikkukanistereissa ja Ritvan repussa makkarat, käsipaperia ynnä sinappi.
Usko meinasi loppua kesken, kun reitti laavulle olikin yllättävän luminen ja kun lumi oli pehmeää ja siksi hidaskulkuista. Mutta päätimme jatkaa sitkeästi looppun asti. Perillä nuotiopaikkakin oli lumen alla, mutta enimpiä lumia siitä kaavittuamme levitin vähän sanomalehtipaperia alle ja sitten taaplasimme halot soppelisti. Näon vuoksi veistelin puukolla hieman kiehisiäkin, vaikka tuohet olisivat sinällään riittäneet sytykkeiksi. Hyvin kuivat puut syttyivät sumuisesta säästä huolimatta.
Ritva lainasi puukkoani ja kävi noutamassa läheisestä pajukosta meille makkaratikut. Läheisen talon kissa seurasi puuhiamme ensin kauempaa, vaan makkarahaju taisi sen houkutella rohkaistumaan lähemmäksi. Ja kun sitten aikanaan nuotion sammutettuamme lähdimme paluumatkalle, kissa lähti saattelemaan meitä. 

Matkalla nähtiin ainakin hirven leukaluut ja jotain naavantapaista kuusien oksilla. Hyvä saldo. Liikuntakorttiinkin tuli kymmenen rastia retken ja välituntien yhteissummana.

2 kommenttia:

  1. Voi kun meilläkin...olisi pakollinen laavupäivä, liikkumista luonossa, vaikka niitä hirven leukojakin.

    VastaaPoista
  2. Juu, varsinaisia vääräleukoja...

    VastaaPoista