maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsi piika pintehestä, vaimo vaivasta vapautui

Millan tapaa sanoa, että pelko oli pahempi kuin paukahros. Niin nytkin. Kun saavuimme sakastiin, laukussani englannin sanakirja ja Raamatun kaksi käännöstä, rovasti H oli vastassa. Pian saapuivat myös kaukaiset vieraatkin. Ja kävi ilmi, että Patrickilla ei ollut puheitaan kirjoitettuna...Mutta mukana tullut Pipliaseuran Martti Asikainen pelasti tilanteen lupautumalla yrittämään tulkkausta. Hän oli joka tapauksessa jo pari päivää kulkenut yksissä malawilaisen Patrick Gondwen seurassa, joten hänellä oli valmiiksi hyvät pohjatiedot. Niin me saimme huojentuneina mieheni kanssa siirtyä omille vakiopaikoillemme kirkon lehterille. (Viereemme istunut tuttu rouva kysyikin, miksi olemme sattuneet valitsemaan itsellemme vakiopaikat juuri sieltä. Kerroimme, että vanhasta tottumuksesta, ajalta ennne remonttia, kun alakerran penkit olivat vielä kovin epämukavat istua ja kun lehterin tuolit olivat kirkon mukavimmat.)
Kun kuuntelin tekstinluvun jälkeen Patrickin esittäytymistä ja Martin tulkkausta, kiitin taas mielessäni. Olisin kompastunut jopa niin arkiseen sanaan kuin "work", jonka Patrick äänsi suurin piirtein siten kuin me ääntäisimme sanan "wake". Martti selvisi tulkkauksesta hienosti! Rovasti-ysttävämmme vain ei ollut saanut tähän Marttiin yhteyttä, jotta olisi voinut varmistaa häneltä, tulkkaako, ja siksi hän yritti varmuuden vuoksi sitä tulkkia hankkia täältä.
Sain ilokseni vapain mielin keskittyä kuuntelemaan saarnaa, jonka piti tämä vieraileva rovasti H., mieheni opiskelukaverin appi. On se jännää, että vierailevia puhujia on usein helpompi jaksaa kuunnella kuin vanhoja tuttuja... Paitsi että kyllä tämä eläkkeellä oleva rovasti on huomattavan lahjakas puhuja. Luultavasti pystyisin kuuntelemaan häntä useamminkin.
Niinpä pääsimme lähtemään tyttären luoksekin hyvissä ajoin. Menomatkaan tuhraantuikin aikaa, kun mies valitsi uuden reitin, osin kelirikkotietä...
Kuopus ja tyttöystävänsä söivät tässä meillä kanakeittoa ja lähtivät sitten pyörillä opiskelukaverin luo kouluhommia tekemään. Tyttö sai mieheni kunnostaman vanhan pyöräni käyttöönsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti