lauantai 7. heinäkuuta 2012

Helmeilevänä

Kevättalvella sain Aulikilta vihjeen, että hh:ssa on puuhelmiä tarjouksessa. Kävin ostamassa, ensin yhden sangon, sitten vielä toisen. Molemmissa oli samanlainen runsas värilajitelma. Sanko oli minusta niin hankala, halusin eriväriset helmet erilleen toisistaan. Niinpä taittelin paperirasioita, joista osaan löysin sopivaa väripaperia kanneksi. Rasioita tuli vissiin kuutisentoista, ja ne mahtuivat kahteen isoon konvehtirasiaan. Otin rasiat mukaan Norjaan ja siellä Dalia ja Rebi tekivät näppärästi itselleen kaula- ja rannekoruja. Kovasti helmiä vielä jäi, mutta olinpa saanut myös uusia ideoita. Joita tällä viikolla sitten innostuin toteuttamaan, kun tuonne tapuliin voisi viedä lähetysmyyntiin. Sopivan pieniä artikkeleita.


Eka kuvan jälkeen inspis jatkui vielä muutaman korun verran, ei kun uusi kuva sitten vaan. Tyttärelle aloitin ruskeaa kaulakorua, mutta siihen olisi pitänyt saada vielä ruskeita huopahelmiä, vaan mulla ei ole tähän ähkyyn ruskeaa villaa. (Noissa sinivalkoisessa, punaisissa, vihreissä helmissä isoimmat ovat huopahelmiä, jo keväällä huovutettuja.)

Torstai-illan päätteeksi, kun ei enää ulkona viihtynyt, kun siellä alkoi olla liian paljon muitakin (pikkuväkeä, inisijöitä), rupesin suikaloimaan värikkäitä lehtien sivuja ja rullaamaan suikaleista paperihelmiä. Sain helmet valmiiksi sopivasti siihen mennessä, kun mies lähti tietokoneelta ja teki mulle tilaa. Sainpahan nuohonkin upotettua niitä puuhelmiä. Vaan mitä mä teen niille tyhjenneille rasioille?

Kun tämä teksti rävähtää julkis... tai siis esiin, niin toivon mukaan olemme jo päässeet liikkeelle kohti Kauhajokea, kohti sukulointia ja kohti Teatteri Kajon esittämää "Tankki täyteen; maallamuuttajat". Isosiskoni esittää jälleen Emilia Viléniä. Myös serkku perheineen on näyttämöllä, miehensä Sulona. Jätämme nyt perästäkin Herättäjäjuhlat väliin, kun emme viitsi raahata sinne vastahakoista nuorta väkeä, mieluummin viemme lapset sukuloimaan.

PS. Nyt mä jo kekkasin uuden tehtävän niille tyhjenneille paperirasioille: niihin voin ruveta tekemään lisää noita paperihelmiä.

PPS. Vielä yksi kuva, kun ei se helmihomma tyssännytkään pujotteluun. Rupesin entraamaan osaa helmistä (kuutionmallisia) maalaamalla niihin pieniä kukkia. Yhteen kaulakoruun ja muutamaan rannerenkaaseen. Tähän tapaan:
Ainakin kirkonnäyttäjä-tapulikahvipäivystäjätyttö ihasteli koruja, kun ne perjantaina tapulille vein, ja aikoi jonkun ostaakin. Ei haitanne, vaikka nuo huopahelmet ovatkin moikuliaasia, kuten lähikuvasta niin selvästi erottaa...

2 kommenttia:

  1. Wau, nuo kukkamaalatut ovat tosi nättejä ja minusta on kiva idea pujottaa tuommoisia huopahelmiä sekaan. Tulee jotenkin maanläheisemmän oloiset :)

    VastaaPoista
  2. Minä itsekin olin ilahtunut, kun idean saatuani satuin löytämään valkoista askartelumaalia lootasta ja vielä pikkusiveltimenkin.

    VastaaPoista