torstai 19. heinäkuuta 2012

Kauneutta pientareella

Pyöräily on ehdoton ja ykkösmatkustustapamme kesät talvet monen monien hyvien puolien takia. Mutta erityisesti näin kesällä siitä on myös se huikea etu autolla ajamiseen nähden, että pyörän selästä ehtii tehdä luontohavaintoja, ja pysähtyminen tarkempaan tarkasteluun on ongelmatonta.
Joitakin viikkoja sitten nappasin kuvan mäkitervakosta matkallamme tapulikahvioon. Nyttemmin sen kukat ovat jo lakastuneet. Viime sunnuntain kirkkoreissulla huomasin ojanpenkalla jotain hienoa valkoista, mutta mennessä olimme jo niin paljon myöhässä kirkosta, ettemme voineet seisahtaa. Palatessa sitten oli aikaa ottaa kuvakin.

Isotalvikkihan se.

3 kommenttia:

  1. Onpa upea! Kilpailee ihan hyvin kauneimpien puutarhakasvien rinnalla. Tiedätkö levinneisyydestä? Onko niitä ympäri maata? Itse en muista tuommoisia koskaan luonnossa bonganneeni.

    VastaaPoista
  2. Otavan värikasvion mukaan yleinen koko maassa rehevissä metsissä. Muutamassa paikassa olen tavannut (ja tämä esiintymä ei siis ollut metsässä, vaan kasitien varressa, toki pyörätien toisella puolella jonkin verran metsää). Kerran isotalvikkia oli ilmaantunut tuohon ihan lähelle kotiammekin, mutta sitten siinä pientareella myllättiin jotain, niin ei ole tänä kesänä enää näkynyt.

    VastaaPoista
  3. Kerran Kainuussa näin myös söpöisen tähtitalvikin, ja yritin siitä esiintymästä napata yhden juurineen mukaani ja ympätä tuonne takapihan metsikköön. Eihän se henkiin jäänyt...

    VastaaPoista