perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tapulissa ja hautuumaalla

Nyt on sitten viety läpi kahdet lauluharjoitukset tällä viikolla. Tapuli oli oiva harjoittelupaikka. Ainakin saatiin paljon valmista, lauluja riivittiin kokoon reilu kymmenkunta, joita kokoonnutaan harjoittelemaan uudestaan tiistaina samaan paikkaan. Päästiin jo sopimaan pukeutumiskoodistakin, niin Israel-konffa on hyvällä mallilla meidän osalta.
Muuten tapulilla olikin tänään aika hiljaista, kaksi muuta asiakasta kävi lähetyskahviossa. Ja yhdet hautajaiset alkoivat lähistöllä juuri kun päivystysvuorommekin. Olimme jälleen kahviopäivystäjinä yhdessä mieheni kanssa, niin että saatoin käväistä viemässä yhdelle haudalle kukkia (kunhan saattoväki oli poistunut). Minulla on sellainen sijaistoiminto. Kun omien omaisteni haudat ovat kaukana ja kun en heidän haudoilleen pääse useinkaan käymään ja kun sitten tämän erään veteraaniystävän sukulaiset asuvat puolestaan kaukana täältä, niin olen usein tapulikahviopäivystyksen yhteydessä käynyt viemässä kimpun Ollin haudalle. Ollilla ei ollut omia lapsia, eikä hänen "avoleskensä" ole kovin hyvä liikkumaan.
Tämänpäiväisessä kimpussa oli peurankelloa, joka meidän pihassa on vasta hyvästi nupullaan (oletettavasti aukeaa maljakossa ja pysyy pidempään), päivänkakkaraa, yksi ritarinkannus ja sitten tuota hörsylää, mitälietataria, jota tukin joka kimppuun, jotta saan sen kasvua edes vähän rajoitettua. Sekin mokoma leviäisi mihin vain, jos antaisin tilaisuuden.

Minähän se olen noita perennoitakin Ollin haudalle istuttanut. Hautausmaalla, joka on saanut ympäristösertifikaatin, pitäisikin suosia perennoja joka kesä uudelleen istutettavien lajien sijaan. On vain tässä Ollin haudalla niin ravinneköyhä ja paahteinen paikka, etteivät pikkusydämet ole oikein päässeet tuuheutmaan. Tänä kesänä vein kyllä kerran haudalle pikkuisen kanankakkaakin mennessäni. Keskellä on kevätesikkoa ja takana kieloa. Ja kappas, kun tänä kesänä vein vähän lisää pikkusydäntä, niin sen mukana oli siirtynyt vähän valkoista kurjenkelloakin. Se oli ihan mukava vahinko. Tänä kesänä ei se avoleski ole enää onneksi tuonut niitä muovikukkia noiden perennojen päälle...

PS. Huomenna aamulla ilmestyy ajoitettuna yksi pikkupostaus, mutta sitten en mene seuraavasta takuuseen, kun aion nyt saman tien aloittaa sen Pratchettin Posti kulkee, jonka poika jo lukaisi ja jota tytär ei vielä ennätä aloittaa, kun Snuff on hänellä kesken. Hyviä lukuhetkiä MINULLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti