keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

"Kantokin on kaunis, kun se kukitaan"

Olisi varmaan kannattanut ensin selvittää, minkäväriset kukat verbenaan tulee, ennen kuin istutin sen keskelle keltaista tarha-alpia. Tosin en vieläkään ole asiaa selvittänyt, ties vaikka tulisi ihan hauska tai ainakin siedettävä väriyhdistelmä.
Viime kesänä sain perenna-Liisalta mm. tarha-alpia, josta hän sanoi, että se kasvaa aivan missä vain. Niinpä istutin sitä kannon ympärille. Noita kantojahan pihassamme riittää, vaikkei ihan yhtä paljon kuin puita. Viime kesänä kaadetun koivun kannolle (näkyy kuvassa vasemmassa reunassa) istutin suikeroalpia, ja kyllä se siinä on hengissä pysynyt.



Risuhökötykseen liittyy oma pikkutarinansa. Taannoin tein koivunrisusta puolentusinaa kranssia johonkin myyjäisiin. Eiväthän ne kaupaksi menneet... Viime syksynä lähetyspiirissä vähän inventoitiin myyntituotteita, ja Aino ehdotti, että kranssit heitetään roskiin! Eihän nyt tokikaan, pelastin omani pois. Mutta sitten ne jäivät muovikassissa talveksi patiolle, lumen alle. Keväällä löysin ne enemmän tai vähemmän homeisina. Revin niistä loputkin rautalangat pois ja kasasin ne sitten kannon päälle, sitaisin jollain narulla ja tuin rautakepillä sekä täytin keskustan mullalla. Aluksi istutin siihen krassin, mutta halla vei sen. On siinä nyt uusikin krassi, mutta se jää verbenan ja tarha-alpin varjoon. Kuva on viikontakainen, kohta verbenan nuput ehkä värinsä paljastavatkin.

2 kommenttia:

  1. Voi AUTS! Nyt kuvasta vasta hoksasin, että minähän olen sinullekin tyrkännyt niitä "mukaverbenoita", jotka osoittautuivatkin kasvaessaan valkokukkaiseksi yrtti-iisoksi. Muistan kyllä, että kissa järjesteli mun kuivumassa olevat siemenet uudelleen, mutta itsellenikin oli yllätys, ettei punaisia tullutkaan. Totuus selvisi vasta, kun kasvit alkoivat kasvaarohjottaa pituutta. Nyppää siis pois, jos et tykkää. Ovat monivuotisia.Lisääkin saa, jos jollain on tarvetta. Mulla on niitä kymmeniä.

    Tuli muuten mieleen jo silloin, kun näin ne helmille tekemäsi pikkurasiat, että sellaiset olisivat omialtaasia siementen kuivatukseen - ainakin huushollissa, jossa kissat eivät kiipeile vaikka katonrajaan niitä mylläämään :)

    VastaaPoista
  2. NO PROPBLEMO! Eikös se ollut juuri sitä samaa yrtti-iisoa, jota taannoin lupasin huolia sinulta? Jätän sen ilman muuta tuohon kannolla, kokeiluluontoisesti. Jos selviää siinä talven yli, niin on ansainnut saada elää. Nyt ensimmäisessä tähkässä ovat alkaneet vaaleat kukat avautua.

    Siemeniä olen säilytellyt käytetyissä kirjekuorissa, mutta paperirasiat voisivat olla tosiaan siihenkin sopevia.

    VastaaPoista