lauantai 14. heinäkuuta 2012

Monitoinikone

Minulla on sellainen valuvika taikka helmasynti, että minun on miltei mahdoton sanoa "kiitos ei", jos jotain ilmaiseksi tarjotaan. No, viinaa taikka tupakkaa en sentään yleensä huoli ilmaiseksikaan, niitäkin on mulle joskus tarjottu, kas kummaa. (Vastaanottoautomaattini toimii siis lähinnä kaikkeen järkevämmän oloiseen.)
Nyttemmin tämän piirteeni ovat päässeet muutkin huomaamaan. Ja käyttävät sitten sitä hyväksi... Vaikka olen itsekseni päättänyt, että tätä topeskaa on kertynyt meidän huusholliin jo reilusti yli oman tarpeen (sekä säilytystilan) niin silti en ole vielä oppinut sitä EItä.
Viikko sitten kotipuolessa käydessämme mukaamme lähti mm. tädin monitoinikone, sellainen, mitä The joulukalenterin emäntä toivoi mieheltään lahjaksi. Hyvämerkkinen laatutuote, tukevatekoinen ja RUNSAASTI lisäosia. Taikinakulhossa voi eri osia vaihdellen vaivata, vatkata tai sekoittaa, sitten on erikseen tehosekoitin, sosemylly, manteliraastin, lihamylly ja MAKKARANTÄYTTÖSUPPILO! Vasta kotona ryhdyin fundeeraamaan, mihin ikänä saan koneen sopimaan. Nyt moottoriosa taikinakulhoineen on tuossa työtasolla, varaosat muovikaukalossa kaapin perällä.
Kun leivoin torstaina, niin tuttuun tapaan vaivasin 2-litraisen nisutaikinan käsivoimin. Tapanani on säästää energiaa sekä harjoittaa hyötyliikuntaa aina kun mahdollista. Samoin perjantain zakuskan raaka-aineet pienistin veitsellä leikkuualustalla. Epäilin, ettei säilyke maistuisi samalta, jos munakoisot, paprikat ja sipulit olisi mössätty hienoksi koneellisesti... Niin että tarvitsenko oikeastaan tuota monitoimikonetta? Tehosekoitinta varmaan käytämme ab und zu (majoneesia emme ole tehneet sen koommin, kun sauvasekoitin simahti), ja ensi jouluna voisin kokeilla piparkakkutaikinan sekoittamista koneen taikinakulhossa.
Entä mitä teemme sille vanhalle koneellemme, jonka aikanaan saimme edullisesti opiskelijatovereiltamme? Olen käyttänyt sitäkin lähinnä nokkosten hienontamiseen, kunnes tänä kesänä aloin siihenkin käyttää veistä ja leikkuualustaa. Sujuu aivan yhtä nopeasti, ellei nopeamminkin, kun ei tarvitse kaivaa konetta kaapista ja asennella siihen kulhoa, terää ja kantta. Sen turvalukitus ei enää toimi, se ei siis ole turvallinen konetta tuntemattomalle, joten eteen päin sitä en uskaltane lahjoittaa. Tuossa naapurissa otetaan vastaan elektroniikkalaitteita hajotettavaksi ja kierrätettäväksi, sinne se viedään varmaan jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti