tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kesäseuramatkapäiväkirja osa 1

Vaikka en ennen mökille lähtöä millään ehdi kirjoittaa matkapäiväkirjantapaista alkua pidemmälle, niin sen alun nyt kumminkin tähän tämään.
Kaiken pakkailun ja muun valmistelun (mansikoiden poiminta, kasvihuoneen kastelu yms.) jälkeen pääsimme torstaina liikkeelle puoli kolmen maissa ja jo siinä vaiheessa oli selvää, ettemme ehtisi aattoseuroihin. Kuopus lähti följyssämme tuonne naapurikuntaan (taikka tulevan suurkuntamme sivukylälle) saakka tyttöystävän kotiin. Se ei tehnyt isoa mutkaa matkaamme, kenties 11 km. Hyvin jaksoi auto vetää isoa vaunua, eikä kulutuskaan kivunnut suurensuureksi, kun mies ajeli rauhallisesti. Eräällä ison risteyksen apsilla pysähdyttiin tauolle. Pihassa mahtui ajamaan ympäri, ettei tarvinnut ruveta pöröttelemään kuusimetristä vaunua. Apsilla on hyvät vessat mutta surkeat ylihintaiset hampparit. Emme osanneet ollenkaan arvata, ettei sen välissä olisi minkään valtakunnan vihannesta, ei edes sitä kurkkurelishiä, tomaatista tai salaatista puhumattakaan. No, ostin sentään matkamusaa. Hectoria viidellä eurolla, mm. ikihelluunen "Monofilharmoonikkoni kuusikielinen".  Seuraava tauko olikin jätskinmittainen. Kioski oli kauniilla kannaksella. Ja siellä myytiin myös laktoositonta intosuklaatuuttia!
Ehätimme perille iltakahdeksan maissa. Majoitusvastaava Jouko tuli sopivasti aattoseuroista neuvomaan vaunullemme hyvän paikan, taisipa vähän avitella vaunun pysäköinnissäkin, viisasi suihkut ja vessat ja toivotteli sitten hyvää yötä ja siunausta. Ensimmäisenä yönä sähkötolppa toimi ajastimella vain kaksi tuntia kerrallaan. Alkuyöstä siis sähköllä toimivan kylmälaukkumme surina peitti alleen muut äänet, mutta yhdeltätoista sen sammuminen keskeytti uneni. Miestä oli häirinnyt junan äänet (paikkakuntahan on suorastaan maankuulu rautatiestään ja asemastaan). Mutta seuraavina öinä jääkaappimme hurisi koko ajan, ja lieneekö siitä johtunut vai tottumisesta vaunuoloihin, että loput yöt menivät jo paljon ensimmäistä paremmin.
Ne, jotka ovat blogiani seuranneet ja jotain lukemastaan muistavat, tietävät jo, minkä seurakunnan kirkko on tässä kuvassa. Joku maantieteeseen perehtynyt saattaa sen osata määrittää tienviitan perusteella.

Tähän kauniiseen kirkkoon päätän matkakertomukseni ensimmäisen osan, ja kuka tietää, vaikka jatkoakin seuraisi. Mikäli lähdemme jo tänään mummolan kautta mökille (yöpyen mummolassa, alle puolivälissä), niin sitten ei ole postauksia luvassa ennen sunnuntaita. Hyvää elokuun alkua!

1 kommentti:

  1. Voi että, täällä on vaikka mitä luettavaa. Vuodatuksen takia, meni innostus lukea mitään täältä eetteristä, meni siis mulla simppailun puolelle. Nyt mä oon jo vähän leppynytkin.

    VastaaPoista