keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Päiväntummansini

Joskus vuosia sitten kokeilin päivänsinin kasvatusta, ei kauhean hyvällä menestyksellä, mutta muistaakseni joitakin heleän vaaleansinisiä kukkia ehti olla.
Tänä keväänä ajattelin kokeilla uudestaan pitkästä aikaa. Mutta en vissiin ollut katsonut pussin kuvaa kunnolla, kun kuvittelin nytkin saavani hempeän sinisiä.
Tänään pääsin ottamaan kuvan kukassa olevasta päivänsinestä, krassin lehtien katveessa. En nyt kuitenkaan voi olla aivan varma, onko tämä sitä heavenly blue -lajiketta, jonka nimisiä siemenet olivat, vai onko tämä niitä taimia, joita sain omakylvämieni lisäksi kollegalta. Keväällä jossain taimissa näkyi violettia kukkia - silloin kun ne olivat vielä kasvihuoneessa. Ulos siirtämisen jälkeen kasvu ja kukinta näytti tyrehtyvän tähän saakka.

Ei oikein erotu tummansinistä seinää vasten.

3 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan tumma sävy. En ole ennen noin tummia päivänsinejä nähnytkään. Jäänpä nyt innolla odottelemaan minkä värisiä tulee niistä sinulta saamistani taimista. Nuppuja niissä on, mutta ei vielä kukkia ja hyvä niin, sillä täällä satelee niin rankasti, että kaikki kukat rispaantuvat.

    VastaaPoista
  2. Minulla oli viime vuonna punaisia ja hailakan sinisiä päivänsinejä ja kaikki kauniita yhtä kaikki. Kukinnan aloittamisesta kukkivat koko loppukesän. Vasta pakkanen vei. Miksi en tänä vuonna muistanut koko kasvia? Oli niin paljon muuta puuhaa, ettei tullut selattua puutarhapäiväkirjaa sillä silmällä.

    Tässä kasvissa on sekä lehdet, kasvutapa, että kukat nätit. Kaikki plussaa.

    VastaaPoista
  3. Aivan totta, Minz. Luultavasti tarvitsisi vain ravinteikkaamman, aurinkoisemman ja suojaisemman kasvupaikan kuin mitä minulla oli tarjota.

    VastaaPoista