tiistai 25. lokakuuta 2011

Aatu osaa soutaa

Taannoin näin sellaisen unenpätkän, jossa tarvittiin jostain syystä palindromia. En muista, pitikö sen olla tunnussana vai muuten vain osoitus verbaalisuudesta. Unessa yritin palauttaa mieleeni sen yhden pitkän, missä mainitaan silakat, mutta mieleeni ei tullut muuta kuin tuo otsikossa oleva. Valveilla sitten kyllä muistin "Iskee kokin ohi takalistooni ainoot silakat ihoni kokeeksi."
No, palindromit palasivat mieleeni, kun äsken löysin pari muistiinpanoani. Kas kun koko viime talven kännykkä aina sunnuntai-iltapäivisin muistutti, että nyt radiosta tulisi taas Alivaltiosihteerien virallista ohjelmaa. Paitsi silloin ei tullut, kun oli jotain urheilukilpailuja. Ja sitten ohjelma menikin kesätauolle. Nyt en tiedä, onko se alkanut uudelleen, kun kännykkä ei enää ole muistutellut. Mutta koetin joka ohjelmasta kirjoittaa muistiin viikon palindromin. Aina sellaiselle paperille, mikä sattui käsillä olemaan. Suurin osa lappusista taitaa olla kateissa, mutta nyt kirjaan talteen ne palindromit, jotka löytyivät äsken käteeni osuneista paperinpaloista. Sitten saan laittaa paprut keräykseen.
Tässä siis Alivaltiosihteereiden hengentuotoksia, jotka löytynevät myös uusimmasta painotuotteestaankin.


  • Emmi nopea, häivy, jaa jyviä, hae ponimme. (Emmi saa ollakin nopeana...)

  • Sotakoni valittaa: Attila, vino katos. (Attilalla mahtoi olla hevosiakin, eikä vain norsuja.)

  • Eno, kuka hyytyy hallilla? Tallilla hyytyy hakukone. (Niinhän se tahtoo olla tuon netin kanssa usein...)

  • Isini nenä särisi, tyrä rytisi, Räsänen inisi. (Vähän politiikkaakin)

  • Tee, Ratia, pellavasta Vellulle vatsavalle paita, reet (Ja tekstiilidesignia)

  • Alli, Atro-piru Päiviä puri portailla. (Olikohan tämäkin Räsänen?)

Ei siinä ollut kuin kolmen viikon saalis, Alivaltiosihteereillä kun on ollut joka viikko kaksi viikon palindromia.

2 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaan osannut näitä...pakko tunnustaa, ettei äly riitä, heh. Mitäs sä puhut tossa Japanista...höh, pitääpä mennä sekin lukemaan.

    VastaaPoista
  2. Juu, ei mulla liioon järki riitä. Luultavasti se on jokin peilikuvahahmotusjuttu? (Voisi kuvitella, että vasurina mun pitäisi vähän osatakin.) Vai voisikohan sitä oppia harjoittelemalla. Velipoika valitsi hääpäiväksi aikanaan palindromipäivämäärän, häneltä kuulin myös tämän lyhyen: "Tosi isot!" (Mutta sitä hän ei tarkoittanut sanoa minusta...)

    VastaaPoista