torstai 20. lokakuuta 2011

Inbody = be somebody?

Työnantajamme kustantaa työntekijöille ilmaisia inbody-mittauksia jälleen tänä syksynä, kuten viime keväänäkin. En käynyt keväällä. Olen vain kuullut ja kuunnellut juttuja. Seisoman pitää alustalla paljasjaloin ja tarttua kahvoihin - siis jonkin laitteen kahvoihin. Laite suoltaa paperille numeroita, joista joku asiantuntija pystyy tulkkaamaan kaltaiselleni ummikolle tietoja mitatun kunnosta, rasvaprosentista, lihasmassasta ja ties mistä kaikesta. Kerroin miehelleni. Hän sanoi "humpuukia". Se riitti minulle, ei tarvitse minun antaa johtaa sähköä lävitseni.
En oikein tiedä, miten suhtautuisin kollegoihini, jotka vertailevat lukemiaan ja jotka ovat - erästä mainosta jälleen lainatakseni - rimpuloita. Ajattelin itse jättää väliin tämänsyksyisetkin mittaamiset.
Muttamutta. Tänään opettajainhuoneessa luettiin ääneen jotain tiedotetta (olisikohan sellainen ollut minunkin lokerikossani, enpä tullut katsoneeksi). Paperi liittyi jotenkin terveyteen ja työpoissaoloihin. Siinä taisi olla luvattuna, että työntekijä, joka täyttää tietyltä ajalta kaksi annetuista kriteereistä, saa ilmaisen vapaapäivän. Kriteereistä jäi mieleeni ainakin savuttomuus, 5 kg:n painonpudotus sekä ei yhtään sairaspoissaoloja. Sitten siellä mainittiin myös jotain noista inbody-mittauksista. Onko niin, että minuakin yritetään vapaapäivällä houkutella tai kiristää tuohon humpuukiin? No, savuttomuuskriteeri mulla on jo kondiksessa, eikä tähän mennessä ole ollut sairaspoissaolojakaan, kun oksennustautikin osui viikonlopulle. Ihmettelen sitäkin, että miten tuo painonpudotus testataan ja kontrolloidaan. No, se tulisi ilmeisesti tuon inbodyn kytkykauppana. Oli miten oli, ei onnistu minulta painonpudotus. Ei ole motivaatiota. Edes se vapaapäivä ei motivoi moiseen rääkkiin.

2 kommenttia:

  1. Terveysterrorismia, sanon minä. Erilaisista kunnonkohotus- ja ravitsemushömpötyksistä on minun mielestäni tullut monille nykyajan ihmisille uskonnon korvike, rituaalejakin piisaa melkein kuin katolisessa kirkossa. Ei vaan takaa se viidenkään kilon laihtuminen synninpäästöä, eikä kaikkien noiden mainitsemiesi kriteerienkään täyttäminen ikuista elämää...

    VastaaPoista
  2. Aamen ja seitsemän Ave Mariaa päälle!

    VastaaPoista