torstai 27. lokakuuta 2011

"Muovisia röpöttimiä" - mitä niillä voisi tehdä?

Toin taas följyssäni kotipuolesta tädin mukaamme pakkaamia mokioomia ja mosseloita. Paffiloorista ja muovikasseista löytyi lastenvaatteiden lisäksi pari kirjaa, palapeli ja lautapeli sekä leluja. Täti tietää, että minulla on tiedossani eri kohteita, joihin voin lahjoituksia antaa eteenpäin. Hyvää kampetta ja kalua, mutta lelujen seasta löytyi myös pari irto-osaa, jotka lienevät peräisin jostain avaruusaluslelusta ja joilla on vaikea kuvitella nykylasten osaavan leikkiä (jos meillä olisi ollut tuollaisia, varmasti niistä olisi jotain keksitty). Tämäsin palaset vaasin viereen (samaisen tädin tekemälle) pellavaliinalle kuvan otamista varten. Vihdoin olin tuonut viimeiset kukat maljakkoon - en ollut viitsinyt aiemmin, kun olisi sitten pitänyt siivotakin. Nyt olin pöytää sen verran raivannut, että siihen maljakko hyvin mahtui.


Ja nyt sitten pieni tehtävä. Kuka keksisi jonkin uuden käyttötavan/ kierrätysidean noille osille? Itselläni on jo mielessäni, mitä niille teen, vaan en vielä paljasta. Odotan vähän aikaa, josko kuulisin muitakin ideoita kuin omani.


Otsikon sanat "muovisia röpöttimiä" on lainaus joltain suomalaiselta klassikkokirjailijalta, veikkaisin Väinö Albert Nuortevaa eli pakinoitsija Ollia, ja hänen merkillistä Mustapartaista miestään sanojen lähteeksi. Röpötin on niin herkullisen kuvaava sana, että se on kuulunut sanavarastooni siitä saakka, kun sen bongasin. Nimenomaan muovinen, muunlaisia röpöttimiä en juuri ole tavannutkaan.

No niin, tuleeko yhtään ideaa muovisten röpöttimien uusiokäyttöön?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti